Maak kennis met Justdiggit!

We hebben 10 jaar om de aarde weer af te koelen

JustDiggit is een Nederlandse NGO die op grote schaal ecosystemen herstelt in Afrika. Samen met lokale partners passen ze eenvoudige, bewezen technieken toe om regenwater beter vast te houden wordt, bodem te verbeteren en zo te vergroenen. Dit leidt tot meer plantengroei en meer planten leiden weer tot een koelere omgeving en meer neerslag. Dit komt het landschap en de lokale bevolking ten goede.

Als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook weer afkoelen. Green up to cool down, dat zegt Justdiggit. En zo is het!

Bomen en planten zijn de airconditioning van onze planeet. Doordat de grond hard is kan het regenwater de grond niet meer intrekken en stroomt het water ongebruikt weg . Door de harde toplaag van de grond open te breken kan het regenwater de grond weer intrekken en kan de vergroening en daarmee de afkoeling van de aarde beginnen!

De projecten hebben allerlei gunstige effecten met als belangrijkste punt natuurlijk het klimaat. Samen kunnen we zorgen voor een beter leven voor miljoenen mensen en dieren. Hoe groener de aarde hoe koeler de planeet!

Denk bijvoorbeeld aan gunstige effecten op voedsel (hogere gewasopbrengsten, meer gras voor vee), biodiversiteit (natuur) en natuurlijk de verkoeling (door de vegetatie).

Wat een goede initiatieven en wat een goed verhaal. Wij dragen daar heel graag een steentje aan bij. Doe je mee?

Gelukkig kunnen we het tij keren!

Landschapherstel als oplossing

Uit onderzoek van The Global Partnership for Forest Landscape Restoration blijkt dat we door nature-based solutions toe te passen de opwarming van de aarde met 37% kunnen beperken. De oplossing is simpel: We moeten uitgedroogd en gedegradeerd land weer groen maken. Wereldwijd kan meer dan 2 miljard hectare aangetaste bossen en land hersteld worden; een gebied twee keer zo groot als Europa!

We hebben geen tijd te verliezen. Wij willen deze vicieuze cirkel van droogte en erosie doorbreken door deze 2 miljard hectare land te vergroenen. Vegetatie neemt CO2 op, helpt de bodem om water vast te houden, geeft schaduw en vermindert verdamping. Kortom, vegetatie koelt de planeet weer af! Daarnaast herstellen we zo ook ecosystemen, verbeteren we de kwaliteit van levens en creëren we meer water- & voedselzekerheid.

Vergelijk woningen

Vergelijken